top of page

Patsy Verhaert

Ik ben geboren in 1961 in Kassel, Duitsland, als oudste van drie, in een gezin waar vader militair was; opgegroeid in Duitsland.

In 1984 ben ik afgestudeerd als sociaal werker. 

Na 5 jaar gewerkt te hebben in een gezinsvervangend tehuis voor mentaal beperkte volwassenen met psychiatrische problematiek, heb ik de overstap gemaakt naar bijzondere jeugdzorg waar ik de TCK en BZW (Trainingscentrum voor kamerbewoning en begeleid zelfstandig wonen)  werking heb uitgebouwd voor jongeren geplaatst door de jeugdrechtbank of Comité voor Bijzondere Jeugdzorg.

Sinds 1999 ben ik staflid op het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling te Leuven.  Daar heb ik me, onder leiding van Prof. Dr. Peter Adriaenssens, gespecialiseerd in het thema geweld: kindermishandeling, verwaarlozing, seksueel misbruik.

Naast het werken met de kinderen en jongeren en hun gezinnen, ondersteun ik ook hulpverleners, teams en organisaties die met het thema geweld te maken krijgen.  Daarnaast neem ik ook deel aan het geven van vormingen aan hulpverleners in het werkveld en aan hulpverleners in opleiding aan hoge school en universiteit.

 

Na mijn  vierjarige therapie opleiding bij Leren over Leven, ben ik in 2005 gestart met mijn praktijk in Zichem.

Daarnaast geef ik opleiding als erkend supervisor en leertherapeut bij Leren over Leven, leerschool voor contextuele hulpverlening.

 

Ik ben lid, en onderschrijf de beroepscode en de voorwaarden van de BVRGS.

bottom of page